Tom Kha Kai met wortelnoodles sperziebonen en champignons

564 kcal
0 g groente

Mmm, er staat een heerlijke Thaise kokossoep met wortelnoodles op het menu vandaag! De soep is zacht, romig en licht pittig. Citroengras en laos zorgen voor de kenmerkende smaak van de soep. Heerlijk met de sperziebonen, paprikareepjes en champignons.

Tom Kha Kai met wortelnoodles

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 100 g Sperziebonen Herkomst: Procam
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 250 g Champignons Herkomst: proef
  • 400 g Sojabonen Herkomst: Amaizin
  • 25 g Thom kha kai kruidenmix
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 200 g Wortels Herkomst: Udea
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 200 ml Water
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne stroken. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Spoel de sojabonen in een zeef af onder de kraan.
  2. Verhit olie in een wok of braadpan en bak de ui glazig. Voeg de kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water.
  3. Voeg de sperziebonen, sojabonen, champignons en paprika toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten stoven. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Was of schil de wortels. Snijd in dunne stroken met een spiraalsnijder, kaasschaaf of dunschiller. Verhit bakolie in een bakpan en roerbak de wortellinten enkele minuten. Het is lekker als de wortel nog knapperig is.
  5. Serveer de wortellinten in mooie kommen en schep de Thom Kha Kai erbij.
TIP
Ook erg lekker met verse rode peper en koriander.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 32%
co2-reduction-score
CO2 eq -49%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallenGlutenvrijKetogeenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie564 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker17 g
Vet29 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit24 g
Vezels21 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten