Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de grote broccoli- en bloemkoolroosjes nog wat kleiner. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe en bak 3 minuten mee.
Was intussen de tomaat en snijd in blokjes. Voeg samen met de sojayoghurt toe aan de pan en breng op smaak met garam masala kruiden. Verwarm nog even mee.
Snijd de tempeh in kleine blokjes en meng ze met tamari. Verhit olie in een bakpan en roerbak de tempehblokjes goudbruin. Breng op smaak met peper.
Serveer de volkoren basmatirijst met de groente tikka masala en de gebakken tempeh.
TIPLekker met rode peper en verse koriander.
II
Vandaag een vega/vegan variant op de welbekende Tikka masala. Tikka verwijst naar de gemarineerde kleine stukjes vlees, vis of groenten die in een traditionele Tandoor oven worden bereid. Masala is een mix van uien en tomaten, klaargemaakt met specerijen. We maken vandaag een groente tikka masala met rijst en tempeh.