Thaise kokossoep

Thaise kokossoep met boontjes

| 692 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Gezin, Vegan, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel
Gluten
Peulvruchten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 100 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
  • 125 g Volkoren mie-noodlesHerkomst: Alb-natur
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 25 g Thom kha kai kruidenmix
  • 250 g Champignons, witHerkomst: proef

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • 200 ml Water

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente330 g

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne stroken. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit bakolie in een kookpan en fruit de ui glazig. Voeg de kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water.
  3. Voeg de sperziebonen, paprika en de helft van de champignons toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten stoven.
  4. Breng intussen water aan de kook voor de volkoren mie-noodles. Kook voor 6 minuten. Giet daarna het water af en voeg de noodles toe aan de pan met de groenten.
  5. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rest van de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Thaise kokossoep in mooie kommen en garneer met de gebakken champignons.
TIPOok erg lekker met verse rode peper en koriander.

II

Mmm, er staat een heerlijke Thaise kokossoep op het menu vandaag! De soep is zacht, romig en licht pittig. Citroengras en laos zorgen voor de kenmerkende smaak van de soep. Heerlijk met de sperziebonen, paprikareepjes en champignons.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie692 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker31 g
Vet29 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit20 g
Vezels19 g
Zout0.7 g

Allergenen informatie

Gluten
Peulvruchten
Tarwe