Thaise kokos-noodlesoep

Thaise kokos-noodlesoep met sperziebonen

| 599 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Gezin, Vegan, Lactosevrij, Lekker snel, Vegetarisch, 9 maanden
Gluten
Tarwe
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g ChampignonsHerkomst: proef
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 100 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
  • 125 g Volkoren mie-noodlesHerkomst: Alb-natur
  • 200 ml Kokosmelk
  • 25 g Thom kha kai kruidenmix

Zelf toevoegen

  • 200 ml Water
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne stroken. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit olie in een wok of braadpan en bak de paprika 2 minuten. Voeg de kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water.
  3. Voeg de sperziebonen en de helft van de champignons toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten stoven.
  4. Breng intussen water aan de kook voor de volkoren mie-noodles. Kook voor 6 minuten. Giet daarna het water af en voeg de noodles toe aan de pan met de groenten.
  5. Verhit olie in een bakpan en bak de rest van de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Thaise kokossoep in mooie kommen en garneer met de gebakken champignons.
TIPOok erg lekker met verse rode peper en koriander.

II

Mmm, er staat een heerlijke Thaise kokossoep op het menu vandaag! De soep is zacht, romig en licht pittig. Citroengras en laos zorgen voor de kenmerkende smaak van de soep. Heerlijk met de sperziebonen, paprikareepjes en champignons.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie599 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker13 g
Vet30 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit18 g
Vezels18 g
Zout0.8 g

Allergenen informatie

Gluten
Tarwe
Peulvruchten