Verhit bakolie in een wok of braadpan en braad de kipdrumsticks rondom aan. Breng op smaak met zout en peper. Doe de Thaise kruidenpasta erbij, blus af met de kokosmelk en het water en breng aan de kook. Temper het vuur en gaar de kipdrumsticks ongeveer 15 minuten met een deksel op de pan. Zorg dat de kip lekker gaar is en makkelijk van het bot loslaat.
Pel intussen de ui en snijd in partjes. Snijd de paksoi in repen en houd daarbij het wit en groen gescheiden. Was grondig onder de kraan. Voeg de ui en het paksoi-wit toe aan de soep en verwarm met de kip mee (bewaar een beetje knapperige paksoi en voeg op het allerlaatste moment toe).
Voeg de volkoren mie-noodles toe aan de soep en laat nog 8 minuten zachtjes meekoken. De laatste 5 minuten doe je het groene paksoi blad erbij. Proef en voeg eventueel een scheutje water toe.
Breng water aan de kook voor de taugé. Was de taugé in een zeef onder de kraan en blancheer door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct koud af zodat het gaarproces stopt.
Serveer de soep in mooie kommen en garneer met de taugé.
TIPOok erg lekker met limoensap, rode peper en verse koriander of vers citroenblad.
II
Deze zoet-pittige kokossoep komt oorspronkelijk uit Chiang Mai (Noord-Thailand) en wordt traditioneel geserveerd met kipdrumsticks en eiernoodles. Een heerlijke combinatie! De noodles, kip en groenten zorgen ervoor dat het een complete maaltijdsoep is. Khao soi wordt traditioneel met eetstokjes gegeten. Durf jij dat aan?