400 g Oosterse roerbakgroentenHerkomst: uda snijderij
180 g Vegan gehaktHerkomst: Prolatere
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
1 el Sambal of hot chili saus
2 el Sojasaus of tamari
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit84 Punten
CO2eq913 g
Water25,5 l
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Was de rijst onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt voor 5 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en bak voor 6 minuten mee.
Breng de roerbakschotel verder op smaak met sojasaus of tamari en sambal. Serveer met de volkoren basmatirijst en garneer met verse koriander.
TIPOok erg lekker met wat taugé en chilisaus.
II
Onze volkoren basmatirijst wordt verbouwd in India aan de voet van de Himalaya. Basmatirijst heeft de langste rijstkorrel van alle rijstsoorten en heeft een volle geur en smaak. Alleen het buitenste, onverteerbare kaf is eraf gehaald. Bij volkoren basmatirijst zit het vliesje met veel waardevolle voedingsstoffen er dus nog omheen. Dankzij de minuscuul kleine gaatjes in het rijstkorrelvlies is de rijst snel gaar zonder verlies van smaak en voedingsstoffen.