500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
250 g WortelHerkomst: Greenorganics
0.5 st Rode koolHerkomst: de Lepelaar
0.5 st AppelHerkomst: mantel
0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
2 st HazelnootburgerHerkomst: la vie est belle
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el (appel)Azijn
1 el Kaneelpoeder
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq700 g
Water108,8 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en wortels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op. Stamp met een beetje kookvocht tot een smeuïge puree.
Was de rode kool, snijd doormidden en snijd of rasp in dunne reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de rode kool en bosui 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe de appel en azijn erbij. Breng op smaak met kaneelpoeder, zout en peper. Temper het vuur en stoof afgedekt nog 8-10 minuten totdat de rode kool beetgaar is.
Verhit olie in een andere bakpan en bak de hazelnootburgers aan weerszijden bruin en gaar.
Schep de rode kool en appel door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de hazelnootburger ernaast.
TIPHet is ook erg lekker om de appel in plakjes te snijden, te bakken in een pan en op smaak te brengen met kaneelpoeder. En dan boven op de stamppot te leggen!
II
Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met rode kool, appel en wortel. De teelt van rode kool loopt het gehele jaar door. Onze biologische rode kool wordt geleverd door 'De Lepelaar' in het Rijpje. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitamines en een knapperige ‘bite’. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!
'In samenwerking met Lisa Steltenpool'