Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegetarisch, Lactosevrij, Vegan, Eiwitrijk
GlutenTarweSojabonen
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
300 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
2 st TomaatHerkomst: Solid
50 g WaterkersHerkomst: Klispoel
300 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
2 st Vegan superhero burgerHerkomst: Wheaty
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq413 g
Water7,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en zoete aardappel, snijd klein en kook ze in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een braadpan en karamelliseer de ui op een laag vuur (circa 10-15 minuten).
Verhit olie in een kleine bakpan en bak de vegan burgers 5-8 minuten.
Was de tomaat en snijd klein. Verwijder de worteltjes van de waterkers, was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Snijd de waterkers klein. Stamp de aardappels en zoete aardappel met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de waterkers, gekaramelliseerde ui en tomaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de waterkers stamppot met vegan burgers.
TIPDe stamppot is ook erg lekker met een lepeltje mosterd.
II
In deze stamppot is de vrij onbekende bladgroente waterkers verwerkt. De smaak van waterkers is licht pittig en kruidig. Meestal wordt waterkers door een salade verwerkt, maar het is ook lekker in een soep, rauw in de stamppot of als een salsa. Waterkers is rijk aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A, B en C.