Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Was de appel en snijd in stukjes. Verhit een wok en roerbak de radijs rauwkost enkele minuten. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak in dezelfde pan de appel 2 minuten. Voeg de rode kool toe aan de appel en roerbak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur totdat de rode kool beetgaar is. Doe op het laatst de (balsamico)azijn erbij.
Verhit intussen bakolie in een koekenpan. Snijd de worstjes in dikke plakjes en bak enkele minuten. Voeg desgewenst halverwege een scheutje water en de mosterd toe voor een lekkere jus.
Stamp de aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de groenten erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gekleurde stamppot met de vegan merguez worstjes en een beetje jus.
TIPRoer de aardappels en groenten niet te enthousiast door elkaar, want anders kleurt de hele stamppot paars.
II
Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met vegan merguez, rode kool en radijs rauwkost. Wheaty heeft allerlei soorten plantaardige worstjes, waaronder ook deze merguez op basis van seitan. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitaminen en een knapperige 'bite'. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!