Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en snijd klein. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Was de appel en snijd in stukjes. Verhit bakolie in een wok en roerbak de radijs rauwkost enkele minuten. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak in dezelfde pan de appel 2 minuten. Voeg de rode kool toe aan de pan en roerbak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur totdat de rode kool beetgaar is. Doe op het laatst de (balsamico)azijn erbij.
De biologische rookworst is al voor gegaard en deze hoef je alleen maar op te warmen. Breng een pan met water aan de kook. Temper het vuur (net tegen de kook aan) en verwarm hierin de rookworst met de plastic verpakking gedurende 5-10 minuten.
Stamp de aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de groenten erdoor. Proef en breng op smaak met peper.
Serveer de gekleurde stamppot met de rookworst en een beetje mosterd.
TIPDeze stamppot is ook erg lekker met gekaramelliseerde ui.
II
Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met rode kool en radijs rauwkost. Rode kool wordt van oudsher beschouwd als een echte wintergroente, hoewel dat eigenlijk helemaal niet zo is. De teelt loopt namelijk het gehele jaar door. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitamines en een knapperige bite. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!