Haal de kalfslapjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook.
Schil de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de spruitjes doormidden. Kook de knolselderij en de spruitjes in 20-25 minuten gaar, giet het water af en bewaar wat kookvocht. Laat heel goed uitlekken.
Stamp de groenten fijn met een pureestamper. Voeg een klontje boter toe en roer door de stamppot tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak het kalfslapje met de ui om en om bruin in circa 3 minuten. Snijd het vlees in repen en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de stamppot met de kalfsreepjes en strooi de zadenmix erover.
TIPOok erg lekker met een beetje mosterd.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Ons biologische kalfsvlees wordt geleverd door Ecofields uit Wekerom. Ecofields is erg gericht op duurzaamheid en bestaat uit een boerderij en een aangesloten slagerij. Het welzijn van de dieren staat voorop. Zo mogen de kalfjes dagelijks naar buiten en hebben ze genoeg vrijheid en ruimte. Uiteraard krijgen ze uitsluitend natuurlijke voeding.