Spinazie wraps

Spinazie wraps met kidneybonen en vegan kaas

| 702 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Vegan
Tarwe
Sojabonen
Gluten
Selderij
Mais
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Tomatenpuree
  • 400 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
  • 100 g SpinazieHerkomst: Oegema
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 75 g Vegan geraspte kaasHerkomst: Vegan deli
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 4 st Tortilla wrapsHerkomst: Amaizin

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq820 g
water-reduction-scoreWater24,1 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Was de tomaat en snijd in klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet. Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan.
  3. Verwarm de kidneybonen met de tomatenpuree in een pan en voeg de bleekselderij en tomatenblokjes toe. Laat dit 10 minuten afgedekt stoven op een middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de spinazie toe en verwarm mee. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  4. Verwarm intussen de volkoren wraps in een droge bakpan, totdat ze lichtbruin kleuren.
  5. Schep de vulling op de wraps en vouw of rol ze dicht. Doe ze in een ovenschaal en garneer met de vegan geraspte kaas. Verwarm nog 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de vegan kaas gesmolten is.
TIPOok lekker met mais en verse koriander.

II

Mmm, tortilla wraps op het menu! We vullen de wraps onder andere met rode kidneybonen. Kidneybonen zijn erg gezond. Naast dat ze veel vezels en eiwitten bevatten, zijn ze ook een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen. Houd je van pittig? Voeg dan nog wat chilipeper toe aan het gerecht.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie702 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker5 g
Vet36 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit16 g
Vezels9 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Sojabonen
Gluten
Selderij
Mais
Peulvruchten