9 maanden, Gezin, Seizoen, Variatie, Ketogeen, Afvallen, Lekker snel
GlutenVarkenMaisTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
3 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
100 g Spinazie, babyHerkomst: beleaf
2 st Knoflookteen
0.5 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
50 g SpekreepjesHerkomst: st hendrick 100 g
170 g Volkoren spaghettiHerkomst: ekoplaza 500 g
1 el Kurkuma (verse)Herkomst: Fairtrasa
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq600 g
Water20,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook voor de pompoenstukjes. Kook in 10-15 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af en vang het op om de saus ermee te maken.
Pel de knoflook en rode ui en snijd klein. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en kurkuma 2 minuten op een middelhoog vuur.
Pureer de gekookte pompoen met de helft van het ui-mengsel in een blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg net zoveel groentebouillon toe totdat je een mooie, gladde saus krijgt.
Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten al dente en giet vervolgens het water af. Bak de spekreepjes zonder olie krokant in een koekenpan.
Giet de pompoensaus bij de spaghetti in de pan. Doe de spinazie erbij, zet het vuur hoog en verwarm nog 2 minuten (bewaar wat rauwe spinazieblaadjes voor garnering).
Schep de pasta op de borden en garneer met de spekjes, het restant van de ui-mengsel en enkele rauwe spinazieblaadjes.
TIPLekker met stukjes verse paprika of wortel voor een extra 'bite'. Deze pasta combineert ook erg goed met geitenkaas
II
Vandaag maken we een lekker spaghetti gerecht met een romige pompoensaus in plaats van een tomatensaus. Het is weer eens iets anders en eigenlijk is het ontzettend makkelijk om te maken. De pompoenen vind je al volop in de winkels, dus dit is dé tijd van het jaar om deze pastasaus te maken.