Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes met romanesco

| 560 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust, Glutenvrij, Lactosevrij, Ketogeen
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st RomanescoHerkomst: Solid
  • 70 g Tomatenpuree
  • 3 st Knoflookteen
  • 3 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 200 g Rundergehakt
  • 200 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit74 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.556 g
water-reduction-scoreWater74,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de romanesco. Snijd de roosjes van de romanesco en spoel af onder de kraan. Snijd de stronk in blokjes. Kook in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  2. Meng het rundergehakt met zout, peper en de helft van de paprikapoeder. Rol kleine gehaktballetjes ervan. Verhit een droge bakpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  3. Pel de ui en knoflook en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met peper en zout en de andere helft van de paprikapoeder.
  4. Serveer de romanesco met de gehaktballetjes en giet de warme tomatensaus over het gerecht.
TIPKook de romanesco eens in zijn geheel voor een spectaculair resultaat.

II

Is het een bloemkool of een broccoli? Torentjesbloemkool, ofwel Romanesco, is familie van de bloemkool. We serveren deze prachtige groente vandaag met gehaktballetjes en een pittige tomatensaus. Het is bijna zonde om zo’n mooie romanesco in stukken te snijden je kunt 'm eventueel ook in zijn geheel koken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie560 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker11 g
Vet35 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit34 g
Vezels16 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund