Souka burger met suikermaïs

Souka burger met suikermaïs en aardappeltjes uit de oven

| 692 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Gezin, Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden
Tarwe
Gluten
Lactose
Ei
Sesamzaad
Melk
Mais
Selderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 2 st Souka burgerHerkomst: la vie est belle
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st SuikermaïsHerkomst: Haverkamp
  • 250 g WortelpeterselieHerkomst: arenosa

Zelf toevoegen

  • 1 g Boter
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Paprikapoeder

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit74 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq555 g
water-reduction-scoreWater19 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappels en snijd doormidden. Schil de wortelpeterselie en snijd in plakjes. Kook in 15 minuten zacht en giet het water af.
  2. Leg de aardappels en wortelpeterselie op de bakplaat. Druppel olijfolie erover en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Rooster voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Zet intussen een pan met water op het vuur voor de suikermaïs. Verwijder de bladeren en de draden van de maïs en kook de suikermaïs 5 minuten. Gebruik daarbij geen zout. Laat de suikermaïs 10 minuten in het water nagaren.
  4. Pel en snipper de ui heel fijn. Verhit olie in een bakpan en bak de souka burgers gaar en bruin in 5-8 minuten. Bak de ui 2 minuten met de burgers mee.
  5. Serveer de aardappel en wortelpeterselie met de souka burger en de maïskolf. De maïskolf is heerlijk met een klontje boter en versgemalen zout.
TIPHet is ook erg lekker de maïs nog even te grillen.

II

Maïs komt oorspronkelijk uit Amerika, maar vandaag leveren we maïs uit de buurt. Maïs is een graansoort, maar wordt vaak gegeten als groente. De soort die we eten is suikermaïs. De suikermaïs is een jonge maïs, waarvan de suiker in de korrels nog niet is omgezet in zetmeel. De zaden van maïskolven die wij kennen zijn goudgeel, maar er bestaan ook donkerrode, blauwe, violette en zwarte soorten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie692 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker16 g
Vet30 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit16 g
Vezels12 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Lactose
Ei
Sesamzaad
Melk
Mais
Selderij