Snijbiet stoemp

Snijbiet stoemp met cherrytomaatjes en lenteburger

| 677 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lekker snel, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, Seizoen, Variatie, 9 maanden, Vegan
Peulvruchten
Noten
Tarwe
Mosterd
Gluten
Sojabonen
Sesamzaad

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g CherrytomatenHerkomst: balcon de nijar
  • 2 st LenteburgerHerkomst: La vie est belle
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 300 g SnijbietHerkomst: solid
  • 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: de eerste

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • el Mosterd
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq459 g
water-reduction-scoreWater18,6 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook ze in 20 minuten gaar. Giet het water van de aardappels af en vang daarbij wat kookvocht op.
  2. Was de snijbiet, laat uitlekken in een vergiet en haal het blad van de stelen. Snijd de gekleurde stelen in kleine stukjes en snijd het blad in reepjes. Houd het blad en de steeltjes gescheiden.
  3. Pel de ui en snijd klein. Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de ui samen met de snijbietstelen 2 minuten. Schep uit de pan en zet opzij. Roerbak in dezelfde pan het snijbietblad, totdat het blad slinkt.
  4. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de lenteburger samen met de cherrytomaatjes 5-8 minuten.
  5. Stamp aardappels, snijbietblad en een beetje mosterd met een pureestamper goed door elkaar en voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge stamppot. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep de ui en snijbietstelen bovenop de stamppot.
  6. Serveer deze kleurrijke stamppot met de lenteburger en cherrytomaatjes ernaast.
TIPJe kunt de tomaatjes ook roosteren in de oven, op 180 ºC tot ze bruin en rimpelig worden.

II

Vandaag een vrolijke stamppot met gekleurde snijbiet, ook weleens Belgische spinazie of warmoes genoemd. Deze voorjaarsgroente is familie van de rode biet, en je kunt zowel de stengel als het blad eten. De smaak van snijbiet komt sterk overeen met die van spinazie. Snijbiet is lekker sappig en kan worden gestoofd, gekookt of gesmoord.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie677 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker18 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit22 g
Vezels19 g
Zout2.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Noten
Tarwe
Mosterd
Gluten
Sojabonen
Sesamzaad