Snelle worteldahl met groene kool pittige appelchutney en papadums
4,4
701 kcal
310 g groente
Een heerlijke dahl met knapperige wortels en zachte groene kool, geserveerd met een pittige appelchutney en papadums. In een klein half uur heb je een grote kom comfortfood op tafel .

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Wortel Herkomst: Udea
- 200 g Gesneden groene kool
- 25 g Gele currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 160 g Kokosroom Herkomst: Onoff Spices
- 300 g Linzen Herkomst: Machandel
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 0.5 st Appel
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 75 g Mini papadums Herkomst: Yakso
- 250 ml Bouillon
- 2 el Olie
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Was of schil de wortel en snijd klein. Verwarm olie in een brede bakpan en roerbak de wortel en gesneden groene kool 2-3 minuten op een hoog vuur.
- Doe de currypasta erbij en bak even mee. Voeg de kokosroom en bouillon toe en laat 10-12 minuten zachtjes koken totdat de wortels gaar zijn. Spoel de linzen onder de kraan en verwarm mee.
- Pel en snipper de ui. Snijd of rasp de appel. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd klein. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui, rode peper en appel 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de azijn, zout en peper toe en laat zachtjes sudderen.
- Serveer de worteldahl samen met appelchutney en de crispy papadums.
TIP
Je kunt de appel ook over het gerecht raspen voor een verfrissende bite. 4,4
Meet hoe goed je eet
True price -17%
Groente + 146%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -78%
Water + 134%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Lekker snel, Lactosevrij, Vegan, 9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie701 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker20 g
Vet37 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit17 g
Vezels17 g
Zout3.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander
Mais