200 g Tomatenstukjes basilicumHerkomst: La Bio Idea
170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
80 g Chorizo paprikaHerkomst: bioverde
1 st BroccoliHerkomst: lukassen
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
snufje Peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente420 g
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Snijd de chorizo in reepjes.
Breng water aan de kook voor de broccoli. Kook in 8 minuten beetgaar. Schep de broccoli daarna uit de pan en leg opzij. Kook de volkoren macaroni in het broccoli kookvocht in 8 minuten al dente (of gebruik een andere pan met water). Gie daarna het water af.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de chorizo samen met de ui krokant. Schep een deel van de chorizo uit de pan en leg opzij. Voeg de broccoli en tomatenstukjes toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook. Breng eventueel verder op smaak met peper.
Serveer de volkoren macaroni met een flinke schep broccoli en chorizo in tomatensaus. Garneer het gerecht met de overige chorizo.
TIPLekker met geraspte kaas.
II
Chorizoworst is waarschijnlijk de meest beroemde worst uit Spanje. Het vlees komt van het Iberische varken en de paprika geeft de chorizoworst een rode kleur en draagt o.a. bij aan de welbekende pikante smaak. In de buurt van de Spaanse Gredos bergen ligt de biologische varkenshouderij waar deze chorizo vandaan komt.