170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
Zelf toevoegen
snufje Peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente380 g
Vitaliteit87 Punten
CO2eq582 g
Water14 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Snijd de salami in reepjes.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli en kook of stoom in 8 minuten beetgaar. Schep de broccoli daarna uit de pan en leg opzij. Kook de volkoren macaroni in het broccoli kookvocht met een snuf zout in 8 minuten al dente (of gebruik een andere pan met water). Giet daarna het water af.
Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de salami samen met de ui krokant. Schep een deel van de salami uit de pan en leg opzij. Voeg de broccoli en tomatenstukjes toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en eventueel met (chili)peper.
Serveer de volkoren macaroni met een flinke schep broccoli in tomatensaus. Garneer het gerecht met wat krokante salami.
TIPLekker met geraspte kaas.
II
Sexbierum is een plaatsje in Friesland, dicht bij de Waddenzee. Aan de dijk ligt landbouwbedrijf Vredenoord van Jan en Eelkjen Bruinsma. Zij telen daar broccoli op een prachtige locatie in het Waddengebied. De in totaal 50 hectare land ligt verspreid om de schitterende witte boerderij.
De broccoli en de andere gewassen die Jan en Eelkjen telen kunnen groeien in een schone omgeving. Er is weinig verkeer en de frisse zeelucht waait over de velden waardoor de gewassen snel opdrogen.