Smeuïge fregola met mosselen à la Sardinië
Nog geen reviews
737 kcal
320 g groente
Op Sardinië eten ze graag zeevruchten bij de fregola die doordrenkt is met een overheerlijke tomaten-venkelsaus. Wij doen er mosselen bij, bijna even lekker! Denk er een zonnetje en de zee bij en je waant je op vakantie in Zuid-Europa.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 550 g Mosselen Herkomst: Vette en Verhaart
- 170 g Fregola (parelcouscous) Herkomst: Greenage
- 250 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 1 st Venkel Herkomst: Peeters
- 60 ml Boeren crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
- 25 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 3 el Olijfolie
- 2 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Leg de mosselen in een spoelbak vol water. Gooi mosselen waarvan de schelp open blijft staan weg.
- Was intussen de tomaten en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in reepjes. Bereid de bouillon.
- Verwarm een scheut water in een brede bakpan en voeg de mosselen toe. Dek de pan af en laat de mosselen een paar minuten stomen totdat de schelpen open gaan. Schep alles uit de pan en houd apart (haal ook het vocht uit de pan). Bak vervolgens de ui, knoflook en venkel in dezelfde pan 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog eens 2-3 minuten mee. Schenk het vocht van de mosselen terug in de pan en laat de saus 8-10 minuten sudderen.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de fregola in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Voeg een beetje olijfolie toe en meng door.
- Voeg de fregola toe aan de tomatensaus samen met de crème fraîche Breng goed op smaak met citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Hak de rucola grof en schep deze door het gerecht. Serveer met de mosselen on top!
TIP
Uiteraard kun je de saus ook pureren, maar dat is bijna zonde van de heerlijke venkel. Kritische eters aan tafel? Maak dan een kleine salade van fijngesneden venkel met een druppel citroensap, olijfolie en balsamico-azijn. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 154%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -55%
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Lactosevrij, Specials, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie737 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit24 g
Vezels7 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Schaaldieren
Tarwe
Gluten