Smeuïge fregola (à la Sardinië) met vis en venkel

688 kcal
320 g groente

Op Sardinië eten ze graag zeevruchten bij de fregola die doordrenkt is met een overheerlijke tomaten-venkelsaus. Wij doen er vis bij, zeker even lekker! Denk er een zonnetje en de zee bij en je waant je op vakantie in Zuid-Europa.

Smeuïge fregola (à la Sardinië)

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 1 st Venkel Herkomst: Peeters
  • 200 g Witvissnippers Herkomst: Fish and more
  • 170 g Fregola (parelcouscous) Herkomst: Greenage
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
  • 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
Zelf toevoegen
  • 150 ml Bouillon
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de tomaten en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in reepjes. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een brede bakpan en bak eerst de witvissnippers 2-3 minuten. Kruid met zout en peper, schep uit de pan en houd apart. Bak vervolgens de ui, knoflook en venkel 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog eens 2-3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat de tomatensaus 8-10 minuten sudderen.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de fregola in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Voeg een beetje olijfolie toe en meng door.
  4. Voeg de fregola toe aan de tomatensaus samen met de gebakken vis. Breng goed op smaak met citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Hak de rucola grof en schep deze door het gerecht.
TIP
UIteraard kun je de saus ook pureren, maar dat is bijna zonde van de heerlijke venkel. Kritische eters aan tafel? Maak dan een kleine salade van fijngesneden venkel met een druppel citroensap, olijfolie en balsamico-azijn.
3,8
Gemiddelde van 6 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 58%
co2-reduction-score
CO2 eq -79%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLekker snelGezinEiwitrijkLactosevrij9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie688 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker11 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit35 g
Vezels9 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten