200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
150 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: Albabio
100 g PosteleinHerkomst: Aurora
160 g Tonijn op waterHerkomst: Fish4ever
0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
Zelf toevoegen
3 el Olijfolie
snufje Zout en peper
1 el Gedroogde tijm
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit87 Punten
CO2eq474 g
Water17,4 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 7 minuten al dente. Spoel onmiddellijk onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
Schil of was de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een bakpan en bak de pastinaak samen met de knoflook 5 minuten op een hoog vuur. Halveer de tomaatjes en voeg de helft de laatste minuut toe (de rest bewaar je voor later). Knijp de limoen erboven uit en breng op smaak met tijm, zout en peper.
Zet het vuur zacht en laat een paar minuten sudderen. Giet de tonijn af, pluk deze fijn en voeg toe aan de pan. Roer ook de spaghetti erdoor en verwarm nog even mee.
Verwijder de worteltjes van de postelein spoel onder de kraan en droog goed met een slacentrifuge of schone theedoek. Halveer de tomaatjes. Meng de rest van de tomaten met de postelein en besprenkel met een klein beetje olijfolie en vocht uit de pan. Serveer de spaghetti met eventueel wat postelein erover ter garnering.
TIPJe kunt ook de tomaten en postelein ook op het laatste moment door de pasta roeren.
II
Dit gerecht is een goed voorbeeld van hoe je gemak, lekker en snel kunt combineren. Terwijl je de spaghetti kookt, bak je de pastinaak en maak je de salade. De knapperige postelein past heerlijk bij de zachte spaghetti en tonijn.