Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook in 10 minuten gaar. Giet daarna af en leg ze op de beklede bakplaat. Prak ze met een vork totdat ze kruimelig zijn. Druppel olijfolie extra vierge erover en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Rooster 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Dep de seitan steaks droog met keukenpapier en breng op smaak met peper. Verwarm een koekenpan met bakolie en bak de seitan steaks 2-3 minuten. Hak de hazelnoten, verse peterselie en knoflook fijn. Breng op smaak met zout, peter en olijfolie extra vierge.
Meng maizena met water in een diep bord tot een dik papje. Besmeer de seitan steaks met het papje en wentel het door de noten-peterselie crumble. Druk stevig aan. Leg de seitan steaks op de bakplaat bij de smashed potatoes en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng intussen water aan de kook voor de wortels. Was of schil de wortels en snijd klein. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Serveer de seitan steak met de wortels en smashed potatoes ernaast.
TIPDe smashed potatoes zijn ook erg lekker met Italiaanse verse kruiden, zoals tijm.
II
Deze keer op het menu: 'smashed potatoes'. Een gerecht dat in Amerika razend populair is. De aardappels worden eerst gekookt, geprakt op een bakplaat en daarna geroosterd in de oven. Door olijfolie extra vierge over de aardappels te druppelen, worden ze heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Vandaag combineren we de smashed potatoes met wortels en een seitan steak met een notenkorst van noten-peterselie crumble.