Schotse cullen skink soep

Schotse cullen skink soep met gerookte meerval

| 551 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Koolhydraatbewust, Afvallen
Lactose
Melk
Mais
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: lucassen agf
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 125 g Gerookte meerval
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 bakje Laurierblad
  • snufje Peper
  • 200 ml Melk
  • 200 ml Water
  • 1 g Roomboter
  • 0.5 el Maizena

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq812 g
water-reduction-scoreWater28,3 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Schil de koolraap en wortel en snijd alles in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne ringetjes. Was de prei in een vergiet onder de kraan.
  2. Smelt de roomboter in een grote soeppan op een middelhoog vuur. Bak de ui samen met de prei glazig. Voeg de wortel en koolraap toe en roer op een hoog vuur alles door elkaar. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Kook het water.
  3. Blus af met het kokende water en de melk, zodat alles net onder staat en breng aan de kook. Voeg het laurierblad toe. Zodra de soep kookt temper je het vuur. Kook de soep (afgedekt) circa 15 minuten totdat de groenten beetgaar zijn.
  4. Maak een papje van maizena en en scheutje water. Roer dit door de soep zodat het vocht wat dikker wordt (houd je niet van een gebonden soep, dan laat je deze stap achterwege). Voeg eventueel nog extra water toe als je de soep wat dunner wilt.
  5. Snijd of verbrokkel de gerookte meerval in grove stukken en leg op de soep. Druppel wat olijfolie extra vierge erover en breng eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper. Snijd de verse peterselie klein en strooi over de soep.
TIPJe kunt ervoor kiezen om de groenten met een pureestamper een beetje te pureren, zodat je een dikke massa krijgt. Heb je liever een ‘bite’? Houd dan de groenteblokjes intact.

II

Deze soep is een Schotse klassieker afkomstig uit het dorpje Cullen in Noordoost Schotland. Cullen skink is een romige soep met gerookte vis, koolraap, wortels, prei en ui. Maak het eventueel de dag van tevoren, want daar wordt de soep alleen maar lekkerder van!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie551 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker22 g
Vet22 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit25 g
Vezels12 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Mais
Vis