Scholfilet met venkel

Scholfilet met venkel en een salade met nectarine

| 515 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Glutenvrij, Afvallen, Ketogeen, Lactosevrij
Ei
Mosterd
Noten
Sojabonen
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 1 st Romaanse slaHerkomst: Van Brakel
  • 1 st NectarineHerkomst: Spanje
  • 200 g Scholfilet
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics

Zelf toevoegen

  • 1 ml (soja)Yoghurt
  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Citroensap
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de nectarine, verwijder de pit en snijd klein. Was de Romaanse sla, snijd klein en laat goed uitlekken.
  2. Meng de nectarine en sla door elkaar in een grote bak/kom. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, olijfolie extra vierge, citroensap, peper en eventueel zout. Meng door de sla en zet vervolgens opzij.
  3. Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0.5 cm. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Verhit een grillpan zonder olie en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel daarna door de salade.
  4. Heb je een glutenallergie? Spoel de hazelnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Rooster de hazelnoten in een droge bakpan in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord, hak grof en strooi over de salade.
  5. Pel de ui en snijd in partjes. Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de scholfilet samen met de ui in 3-5 minuten gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege. Serveer de scholfilet met de salade en garneer met fijngesneden venkelgroen.
TIPOok erg lekker met een schijfje citroen, fijngesneden dille en munt.

II

Vandaag een lekker gerecht met scholfilet en venkel op het menu. Venkel geeft dit gerecht een lekker zoet/frisse anijssmaak. Dit komt door het stofje anethol, dat ook in anijs zit. Venkel is verder rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. De mineralen in venkel zijn onder andere belangrijk voor het sterk houden van onze botten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie515 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker9 g
Vet40 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout0.4 g

Allergenen informatie

Ei
Mosterd
Noten
Sojabonen
Vis