Salade Niçoise met tonijn en krieltjes mais en sperziebonen
4,5
680 kcal
370 g groente
De salade Niçoise is - de naam verklapt het al - vernoemd naar de Franse stad Nice. Het grappige bij klassieke recepten is dat er in de loop der tijd allerlei variaties bedacht zijn voor hetzelfde recept. We proberen in de buurt te komen met dit recept!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Krieltjes Herkomst: Eerste
- 150 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
- 200 g Sperziebonen Herkomst: Procam
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 100 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 1 st Romaanse sla Herkomst: Ekologisch
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
- 2 el Mayonaise
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 tl Tijm
- 1 el Azijn
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was en halveer de krieltjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar. Giet daarna het water af. Leg de krieltjes in een kom en bestrooi met zout, paprikapoeder en tijm.
- Breng een kleine pan met water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Kook de eieren 8 minuten met de sperziebonen mee en laat daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd in partjes.
- Pel en snipper de ui fijn. Was de tomaat en snijd in partjes. Was de sla en snijd of scheur klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
- Maak een dressing door mayonaise los te kloppen met olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper.
- Hussel sla, sperziebonen en tomaat door elkaar en schep de dressing erdoor (of serveer de dressing apart). Garneer de salade met tonijn, krieltjes, eieren en maïs.
TIP
Heerlijk met olijven. Of rooster de krieltjes in de oven voor extra crunch. 4,5
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 194%
Vitaliteit + 60%
CO2 eq -51%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Afvallen, Eiwitrijk, Gezin, Glutenvrij, Seizoen, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie680 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker4 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit34 g
Vezels16 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Mais
Peulvruchten
Vis
Ei