Salade met macadamia, zoete aardappel en witlof ! Weinig koolhydraten

698 kcal
300 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Een salade met grandioze ingrediënten: geroosterde zoete aardappel, gekaramelliseerde witlof, mozzarella, sinaasappeldressing en knisperende sla. Een salade die jouw zomerse dag helemaal goed gaat maken. Neem hem mee om te shinen op een BBQ of om in je eentje te genieten van al het lekkers wat onze natuur ons te bieden heeft.

Salade met macadamia, zoete aardappel en witlof

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 250 g Witlof Herkomst: Nieuw Bonaventura
  • 1 st Sinaasappel Herkomst: OTC
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Rode eikenbladsla Herkomst: Heerlijke oogst
  • 50 g Macadamianoten Herkomst: Notenshop
  • 150 g Mini mozzarella Herkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie en boter
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe de zoete aardappel in een kom en meng met olijfolie, uitgeperste knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Spreid uit over de baklaat en bak ongeveer 10-15 minuten in de oven.
  2. Snijd de kontjes van de witlof en maak de blaadjes los. Verwarm olie in een bakpan en bak de witlof 2-3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur zacht en laat de witlof zachtjes bakken. Voeg een klontje boter toe en knijp de helft van het sinaasappel- en limoensap erboven uit. Laat zachtjes bakken totdat de rest van het gerecht klaar is.
  3. Was de sla, scheur in kleinere stukken en laat goed uitlekken. Hak de macadamianootjes grof en laat de mozzarella uitlekken.
  4. Meng de geroosterde zoete aardappel met de witlof. Verdeel de sla over de borden en schep de zoete aardappel en witlof erop. Werk af met de mozzarella en macadamia noten en besprenkel met de overgebleven sinaasappel- en limoensap en olijfolie extra vierge.
TIP
Maak de ingrediënten van tevoren klaar, maar houd de sla apart. Dan kun je dit ook heerlijk als lunch of picknick eten! Wil je de oven niet gebruiken, bak de zoete aardappel dan in eenbakpan bruin en gaar.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 49%
co2-reduction-score
CO2 eq -47%
water-reduction-score
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie698 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker16 g
Vet49 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit17 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Melk
Lactose
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten