0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
2 el TijmHerkomst: het blauwe huis
1 st Knoflookteen
300 g RegenboogpenenHerkomst: Bioromeo
300 g Gele bietjesHerkomst: lepelaar
Zelf toevoegen
1 el Olijfolie
2 el Olijfolie (extra vierge)
snufje Zout en peper
1 el Citroensap
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit81 Punten
CO2eq2.121 g
Water77,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de bietjes en snijd in dunne partjes of blokjes. Schil de regenboogpenen en snijd in kleine staafjes. Pel de knoflook.
Doe de ui, regenboogpenen en gele bietjes in een kom en druppel olijfolie erover. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met tijm, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster in 25 minuten gaar. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Breng water met het groentebouillontablet aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom, schenk de groentebouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet 5 minuten afgedekt opzij. De couscous is na vijf minuten mooi droog en rul.
Schep de ui, bietjes en regenboogpeen bij de couscous. Snijd de vegan Griekse kaas in kleine blokjes (of verbrokkel) en strooi samen met de zadenmix over het gerecht. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, citroensap en peper.
TIPJe kunt ook nog wat extra noten door de salade doen, zoals cashewnoten.
II
We weten niet beter dan dat wortels oranje zijn. Toch zijn ze nog niet zo lang feloranje van kleur. Oorspronkelijk kwamen wortels uit Iran, toen waren ze nog geel, paars, wit, groen of zelfs roze. De wortels zijn net zo lang gekruist tot de mooie oranje kleur ontstond, wat ‘heel toevallig’ de kleur van het Huis van Oranje-Nassau was.