Salade Cicioni

Salade Cicioni met gele biet en regenboogpeen

| 667 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Noten
Mais
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 300 g Gele bietjesHerkomst: lepelaar
  • 25 g ZadenmixHerkomst: ekomenu maatwerk 50 g
  • 40 st CicioniHerkomst: cicioni
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
  • 2 el TijmHerkomst: het blauwe huis
  • 1 st Knoflookteen
  • 300 g RegenboogpenenHerkomst: Bioromeo

Zelf toevoegen

  • 1 el Citroensap
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de bietjes en snijd in dunne partjes of blokjes. Schil de regenboogpenen en snijd in kleine staafjes. Pel de knoflook.
  3. Doe de ui, regenboogpenen en gele bietjes in een kom en druppel olijfolie erover. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met tijm, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster in 25 minuten gaar. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  4. Breng water met het groentebouillontablet aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom, schenk de groentebouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet 5 minuten afgedekt opzij. De couscous is na vijf minuten mooi droog en rul.
  5. Schep de ui, bietjes en penen bij de couscous. Snijd de Cicioni in kleine blokjes (of verkruimel) en strooi samen met de zadenmix over de couscous salade. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, citroensap en peper.
TIPJe kunt ook nog wat extra noten door de salade doen, zoals cashewnoten.

II

Cicioni is een smaakvolle, plantaardige Italiaanse ‘kaas’ gemaakt van cashewnoten, amandelen, plantaardige melkzuurbacteriën en zout. Het heeft een zurige smaak, een lichte kleur en een stevige structuur. Je kunt de Cicioni op verschillende manieren gebruiken: op brood, in een saus, bij de pasta, door een salade of bij de soep. Vandaag wordt de vegan kaas in kleine blokjes gemengd door een heerlijke couscous salade.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie667 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker22 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels17 g
Zout1.8 g

Allergenen informatie

Noten
Mais
Tarwe
Gluten