Seizoen, Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie, Gezin, Lactosevrij, Afvallen, Lekker snel
SelderijRundGlutenTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
200 g Runderreepjes
0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
300 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
snufje Zout en peper
0.5 el Honing
0.5 el Komijn
0.5 el Kaneelpoeder
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit72 Punten
CO2eq5.818 g
Water87,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en giet het kokendhete water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
Pel en snipper de ui. Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken. Was de bleekselderij, verwijder eventuele stugge draden en snijd in dunne halve maantjes (bewaar het bladgroen voor de garnering).
Verhit olie in een bakpan en bak de runderreepjes samen met de bleekselderij en ui 4 minuten op een hoog vuur. Schep uit de pan en zet opzij. Bak de spinazie in de zelfde pan en roerbak kort met de kaneel, komijn en zout en peper.
Meng de spinazie met de couscous en schep de runderreepjes erboven op.
TIPHet is ook lekker de couscous in bouillon te garen.
II
Vandaag staat er een couscous gerecht op het menu met spinazie en bleekselderij. Bleekselderij zijn jonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Deze groente is rijk aan bètacaroteen wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Verder heeft bleekselderij de werking van een antioxidant, het bevat het kalium, eiwit en veel voedingsvezels. Een lekker en gezonde maaltijd dus!