200 g Pannenkoekenmix, meergranenHerkomst: Joannusmolen
2 st UiHerkomst: TVA Organics
150 g Spinazie, losseHerkomst: beleaf
Zelf toevoegen
300 ml Melk
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Snijd de bietjes klein en pureer met een staafmixer of pureestamper tot een mousse. Bewaar wat bietenblokjes om het gerecht mee te garneren. Was de spinazie grondig in een vergiet onder de kraan. Snijd klein en verwijder desgewenst de harde steeltjes. Pel en snipper de ui. Blancheer de alfafa door kokendheet water erover te gieten. Spoel direct daarna af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
Doe de pannenkoekenmix, bietjespuree, eieren en melk in een beslagkom en mix alles tot een glad beslag. Zet vervolgens opzij.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg 3/4 van de spinazie toe en bak mee. Zodra de spinazie slinkt, schep je de ricotta erdoor. Verwarm nog enkele minuten. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
Verhit bakolie in een koekenpan (of gebruik 2 koekenpannen). Giet wat beslag in het midden van de pan en draai de pan vervolgens snel rond totdat de hele bodem bedekt is met beslag. Bak op een middelhoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Bak zo verder totdat al het beslag op is.
Verdeel het spinazie-ricotta mengsel over de pannenkoeken en garneer met verse spinazie, bietjes en alfafa. Je kunt de pannenkoeken ook oprollen en opgerold serveren.
TIPHeb je liever groene pannenkoeken? Meng dan het beslag met gekookte spinazie.
II
Pannenkoeken worden over de hele wereld gebakken, soms hartig, soms zoet. Met slechts een paar ingrediënten tover je een lekkere maaltijd op tafel. Vandaag kleuren we het beslag roze met voorgekookte rode bietjes. Heerlijk in combinatie met spinazie en ricotta.