Roodbaarsfilet met boterbonensalade en limoen-olie ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
577 kcal
320 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Een fris gerecht met een prachtige roodbaarsfilet. Erbij boterbonen (dikke en giga-lekkere witte bonen), met geroosterde wortels, krieltjes en tomaatjes. Heb je een bbq klaarstaan? Deze vis kan daar ook perfect op. En de salade past er perfect bij! PS: Je kunt de salade warm of koud eten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Wortel Herkomst: Udea
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 250 g Cherry trostomaten Herkomst: Frank de Koning
- 300 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
- 200 g Roodbaarsfilet Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 3 el Olijfolie en boter
- 2 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Was of schil de wortel en snijd in stukken. Pel de sjalot en snijd in partjes. Verdeel de wortel en sjalot over de bakplaat en druppel er een beetje olijfolie over. Breng op smaak met tijm, peper en zout en rooster de groente in 15-20 minuten gaar. Leg de laatste 5 minuten de tomaatjes erbij.
- Spoel de boterbonen af en laat ze uitlekken. Rasp de limoen en meng de rasp, samen met olijfolie, door de boterbonen. Knijp de rest van de limoen uit boven de boterbonen.
- Verwarm boter in een bakpan en bak hierin de roodbaarsfilet aan beide kanten krokant en gaar. Maak op smaak met peper en zout.
- Meng de groente uit de oven met de boterbonen tot een fijne salade. De salade kan koud of warm gegeten worden. Serveer de roodbaars erbij of erop.
TIP
Ook lekker: een beetje mayonaise of yoghurt door de salade. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -41%
Groente + 154%
Vitaliteit + 54%
CO2 eq -71%
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie577 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit51 g
Vezels15 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten