Roodbaarsfilet met boterbonensalade en limoen-olie ! Weinig koolhydraten

577 kcal
320 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Een fris gerecht met een prachtige roodbaarsfilet. Erbij boterbonen (dikke en giga-lekkere witte bonen), met geroosterde wortels, krieltjes en tomaatjes. Heb je een bbq klaarstaan? Deze vis kan daar ook perfect op. En de salade past er perfect bij! PS: Je kunt de salade warm of koud eten.

Roodbaarsfilet met boterbonensalade en limoen-olie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Wortel Herkomst: Udea
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 250 g Cherry trostomaten Herkomst: Frank de Koning
  • 300 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
  • 200 g Roodbaarsfilet Herkomst: Fish and more
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie en boter
  • 2 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was of schil de wortel en snijd in stukken. Pel de sjalot en snijd in partjes. Verdeel de wortel en sjalot over de bakplaat en druppel er een beetje olijfolie over. Breng op smaak met tijm, peper en zout en rooster de groente in 15-20 minuten gaar. Leg de laatste 5 minuten de tomaatjes erbij.
  3. Spoel de boterbonen af en laat ze uitlekken. Rasp de limoen en meng de rasp, samen met olijfolie, door de boterbonen. Knijp de rest van de limoen uit boven de boterbonen.
  4. Verwarm boter in een bakpan en bak hierin de roodbaarsfilet aan beide kanten krokant en gaar. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Meng de groente uit de oven met de boterbonen tot een fijne salade. De salade kan koud of warm gegeten worden. Serveer de roodbaars erbij of erop.
TIP
Ook lekker: een beetje mayonaise of yoghurt door de salade.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -71%
water-reduction-score
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie577 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit51 g
Vezels15 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten