Roerbak met paksoi

Roerbak met paksoi en tofu

| 659 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Variatie, Vegetarisch, Lactosevrij, Lekker snel, Vegan, Afvallen, 9 maanden
Sojabonen
Sesamzaad
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 el PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 0.5 el ChilivlokkenHerkomst: het blauwe huis
  • 125 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
  • 200 g Tofu naturel, 200 grHerkomst: Taifun
  • 170 g Volkoren mie-noodlesHerkomst: Alb-natur
  • 1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g
vita-scoreVitaliteit91 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq789 g
water-reduction-scoreWater7,7 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren mie-noodles. Kook de noodles voor 6 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de warme kraan.
  2. Doe de tofu in een bakje en prak fijn. Voeg een scheutje water, de tamarisaus en de paprikapoeder toe en meng door elkaar.
  3. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de paksoi en snijd in reepjes (houd het groene deel en het witte deel gescheiden). Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  4. Verhit bakolie in een wok en roerbak de ui en het witte gedeelte van de paksoi. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de champignons, het groene deel van de paksoi en de tofu toe en bak nog eens 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de chilivlokken naar smaak toe.
  5. Verhit een droge koekenpan en rooster de sesamzaadjes.
  6. Serveer de volkoren mie-noodles met de wokgroenten en tofu. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes.
TIPOok lekker met een beetje sojasaus.

II

In dit gerecht gebruiken we tofu. Tofu komt oorspronkelijk uit China en is een product gemaakt van sojamelk. In China noemt men het ook wel doufu. Het is gemakkelijk te bewerken en kan op veel manieren worden gebruikt. Zoals in Aziatische gerechten maar ook in hartige taarten, desserts en zelfs smoothies! Tofu bevat veel eiwitten en is daardoor een goede vleesvervanger.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie659 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker7 g
Vet29 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit32 g
Vezels14 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Sesamzaad
Tarwe
Gluten