500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
2 st Masala-ertwenburgerHerkomst: soto
1 el KaneelpoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el (appel)Azijn
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit84 Punten
CO2eq266 g
Water10,5 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels. Snijd klein en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree.
Schil en rasp de wortel intussen grof. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein.
Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de wortel en rode kool 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de appel en (appel)azijn toe. Breng op smaak met kaneelpoeder, zout en peper. Temper het vuur en stoof afgedekt nog 5 minuten totdat de rode kool en wortel beetgaar is.
Verhit olie in een bakpan en bak de masala erwtenburger 5-10 minuten op een laag vuur.
Hak de cashewnoten grof. Schep het groentemengsel door de aardappelpuree. Serveer de gekleurde stamppot met de masala erwtenburgers ernaast. Strooi de cashewnoten erover.
TIPHet is ook erg lekker om de appel in plakjes te snijden, te bakken en op smaak te brengen met kaneelpoeder. En dan boven op de stamppot leggen!
II
Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met rode kool, appel en wortel. De teelt van rode kool loopt het gehele jaar door. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitaminen en een knapperige ‘bite’. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!