Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Schil en rasp de wortels op een grove stand. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Laat de rozijnen tenminste 10 minuten wellen in lauw water en giet daarna het water af. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
Verhit bakolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de wortels en bosui met de komijnpoeder 1-2 minuten. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak in dezelfde pan de appel met de rode kool gedurende 2 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur en bak afgedekt nog 5 minuten totdat de rode kool beetgaar is.
Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de hazelnootburgers aan weerszijden goudbruin.
Stamp de aardappels met wat kookvocht en een beetje mosterd tot een smeuïge puree. Schep de groenten en rozijnen erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de stamppot met de hazelnootburger.
TIPHet is ook erg lekker om de appel in plakjes te snijden, te bakken in een pan en op smaak te brengen met kaneelpoeder.
II
Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met rode kool, appel en wortel. De teelt van rode kool loopt het gehele jaar door. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitamines en een knapperige ‘bite’. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!