Rode kool ovenschotel met rundergehakt en appeltjes
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Afvallen, Lekker snel, Seizoen, Glutenvrij
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
- 0.5 st Appel
- 2 el GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
- 200 g Rundergehakt
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 200 st Rode kool, pot
Zelf toevoegen
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
- 1 el Olijfolie extra vierge
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en snijd klein. Kook in 15-20 minuten gaar en giet vervolgens het water af (vang het kookvocht op). Stamp de aardappels grof en kruimelig met een beetje kookvocht en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen olie in een wok of bakpan en roerbak de gesneden rode kool 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe en laat met een deksel op de pan 5-10 minuten zachtjes smoren. Laat de rode kool uit pot uitlekken in een zeef en voeg toe aan de pan.
- Pel en snipper intussen de ui. Verwarm een droge bakpan en bak het rundergehakt met de ui rul en gaar. Breng op smaak met gehaktkruiden.
- Was de appel en snijd in mooie plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de appelplakken aan weerszijden bruin.
- Bouw de ovenschotel op in laagjes. Begin met een laagje rode kool, dan het rundergehakt, daarboven de aardappelpuree en tenslotte de appelplakjes. Druppel wat olijfolie extra vierge erover en breng op smaak met zout en peper. Bak de ovenschotel nog 5-10 minuten in de oven. Je kunt de laatste 2 minuten de grillstand aan zetten voor een krokante korst.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Maak dan een gladde aardappelpuree met wat melk en roomboter en serveer de rode kool en een gehaktbal ernaast. Ook erg lekker met een beetje kaneel.
II
Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij het koken citroensap of azijn aan het water wordt toegevoegd. We gebruiken vandaag - lekker makkelijk - voorgesneden rode kool, aangevuld met een pot gekookte biologische rode kool.Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie