0.5 st Groentebouillontablet (zoutarm)Herkomst: your organic nature
0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
200 g Linzen
250 g Gekookte bietenHerkomst: Puur NL
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
1 st RomatomaatHerkomst: Solid
5 g Verse dilleHerkomst: Forc
250 g WortelHerkomst: Greenorganics
45 g OntbijtspekHerkomst: st. hendrick
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
3 el Olijfolie
400 ml Water
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit73 Punten
CO2eq1.077 g
Water418,1 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met het water het groentebouillontablet aan de kook. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de bieten klein.
Doe de wortel, tomaat en bieten bij de groentebouillon en kook 15 minuten op een middelhoog vuur totdat de wortels zacht zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep (voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt). Breng op smaak met zout en peper.
Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Was de bosui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de dille fijn. Meng de linzen met de bosui, dille en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm een droge bakpan en bak de ontbijtspek krokant. Klop de crème fraîche los met een beetje olijfolie.
Serveer de rode bietensoep met de crème fraîche, de linzentapenade en de krokante pancetta.
TIPJe kunt de bosui en de linzen ook kort opbakken als je dat lekkerder vindt.
II
Vandaag een diep rode bietensoep op het menu. Rode bieten zijn niet alleen erg lekker, ze bevatten een aantal goede voedingstoffen die ons lichaam helpt gezond te blijven. De mooie rode kleur dankt de rode biet aan twee van nature aanwezige stofjes: betanine en vulgaxantine. De biologische rode bieten die wij vandaag gebruiken zijn vooraf gekookt en in eigen sap vacuum getrokken. Er wordt verder niets aan toegevoegd. Wist je dat ze ook wel ”krootjes” worden genoemd?