Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat de rijst afkoelen op een plat bord of een platte schaal.
Verwarm olie in een grote bakpan of wok en roerbak de soepgroenten op een hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met cajunkruiden en eventueel met peper.
Voeg de rijst toe aan de groenten en breng verder op smaak met de kurkumapoeder, gember rasp en sojasaus. Schep regelmatig om.
Verhit olie in een kleine bakpan en bak per persoon een spiegelei (maak de eidooier eventueel kapot).
Serveer de rijstroerbak met het spiegelei en strooi de pinda's erover (Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen).
TIPOok erg lekker met sambal voor meer pit.
II
De eieren in dit gerecht komen van het project ''Geluksvogel''. De kippen leven in een mobiele kippenkar die elke week verplaatst wordt. Hierdoor blijft de kwaliteit van de bodem optimaal. De kippen leven samen met de haantjes die worden geboren, die als bodyguard worden ingezet. De doosjes waar de eieren in zitten zijn gemaakt van gras en gerecycled papier.