200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
1 st SpitskoolHerkomst: Organicox
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit86 Punten
CO2eq3.434 g
Water45,7 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder kraan. Breng water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet de rijst af en zet afgedekt opzij.
Pel de ui en snipper grof. Snijd de spitskool in repen en spoel af onder de kraan. Snijd de koriander grof. Verhit bakolie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de spitskool toe en bak in 4 minuten knapperig en gaar.
Meng het rundergehakt met zout en peper en rol er kleine gehaktballetjes van. Verhit een droge koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
Schep de basmatirijst door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, verse koriander, peper en eventueel zout. Serveer met de gehaktballetjes.
TIPOok lekker met knoflooksaus.
II
Vandaag staat er een rijstgerecht op het menu met als smaakmaker een mangochutney. Chutney is afkomstig uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De basis van chutney is een vruchtenpuree, in dit geval mango, waar kruiden en smaakmakers zoals azijn, tamarinde, gember, mosterdzaad, knoflook, peper en ui toegevoegd kunnen worden. De mangochutney is heerlijk in combinatie met rijst en spitskool. Houd je nog een beetje chutney over? Probeer het dan eens door een curry!