0.5 st Groentebouillontablet (zoutarm)Herkomst: your organic nature
0.5 st KnolselderijHerkomst: In de Wind
Zelf toevoegen
snufje Peper
500 ml Water
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit52 Punten
CO2eq1.554 g
Water49,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en spoel de ringen grondig in een vergiet af onder de kraan. Schil de wortels en snijd in plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Verhit olie in een soeppan en bak de ui, wortels en prei voor 2 minuten. Voeg daarna de knolselderij toe en bak even mee.
Schenk het water erbij en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Verwarm enkele minuten mee. Pureer de soep een beetje, zodat deze wat steviger wordt.
Snijd de rookworst in plakjes en verwarm kort met de soep mee. Serveer de soep in mooie kommen.
TIPOok lekker met spekjes erdoor.
II
Erwtensoep is een echt Hollands recept. Vandaag maken we een snelle variant, namelijk met doperwten in plaats van spliterwten. Normaal duurt het een flinke tijd om de spliterwten gaar te koken. Deze snert met doperwt is gemakkelijk te maken, koolhydraatarm en is zeker zo lekker. De knolselderij en prei zorgen ervoor dat de structuur en smaak dicht in de buurt komt van echte snert. Snert met doperwt, een heerlijke wintersoep!