180 g Vegan baconreepjes of tofu wokblokjesHerkomst: prolaterre
100 g WaterkersHerkomst: klispoel
1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
125 g Volkoren mie-noodlesHerkomst: Alb-natur
150 g Rode biet, rauwHerkomst: Biobeta
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
2 el Sweet chilisaus
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente310 g
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Schil de bieten, snijd in kleine blokjes en kook afgedekt in 25 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even afkoelen.
Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren mie-noodles. Kook de noodles in 8 minuten gaar. Giet het water af en spoel de noodles af onder de kraan. Zet opzij.
Schil de wortels en rasp ze, of snijd in hele dunne staafjes (julienne). Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Was de waterkers, verwijder eventuele harde steeltjes en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en bak de vegan baconreepjes op een hoog vuur krokant (5-10 minuten).
Meng de afgekoelde noodles met de sweet chilisaus, zout, peper en eventueel een beetje olie. Leg alle ingrediënten naast elkaar op een mooi bord (je kunt de noodles en groenten ook gewoon door elkaar husselen en daar de vegan baconreepjes overheen strooien).
TIPOok erg lekker met cashewnoten.
II
Deze week een kleurrijk gerecht op het menu. Door de verschillende kleuren van de groenten ziet het er niet alleen heel mooi uit maar het is ook nog eens erg gezond en boordevol vitaminen. Onze biologische waterkers komt van Klispoel en is rijk aan ijzer, calcium, jodium, vitaminen A, B en C.De vegan baconreepjes geven de salade een rokerige en zoute smaak.