Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel en snipper de ui. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui en tomatenpuree 5 minuten op een laag vuur. Pers de knoflook erbovenuit en breng op smaak met de helft van de Italiaanse kruiden en peper. Voeg een klein scheutje water toe om de saus dunner te maken en zet de saus even opzij.
Was de tomaat en courgette en snijd in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan.
Besmeer de tortilla's met de tomatensaus en bestrooi met wat geraspte kaas. Beleg de tortilla's met de kleingesneden groenten. Doe dit bijvoorbeeld in cirkels: begin aan de buitenkant met de tomaten, dan de mais, courgette en als laatst de overgebleven ui. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en Italiaanse kruiden.
Bak de regenboog-tortilla's circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPHeb je nog groenten over? Roerbak de groenten met een beetje olie en serveer in een schaaltje ernaast.
II
Eat the rainbow! Vandaag eten we een tortilla met de kleuren van de regenboog. Hoe kleurrijker je maaltijd is, des te meer variatie in gezonde voedingsstoffen. En daarnaast ziet het er ook nog eens super feestelijk uit.