Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil en halveer de aardappels en kook 15 minuten. Giet dan het water af en laat even afkoelen. Snijd de aardappels vervolgens in hele dunne plakjes.
Pel de ui, was de courgette en snijd in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, paprika en courgette op een middelhoog vuur zacht en lichtbruin. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Laat vervolgens even afkoelen.
Was de tomaat en snijd in dunne plakjes. Pel de knoflook. Doe de witte bonen in tomatensaus in een kom en pers de knoflook erboven uit.
Leg alle groenten dakpansgewijs in een ovenschaal en verdeel de bonen in tomatensaus erover. Schud de schaal heen en weer zodat de saus zich goed verspreid. Plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi halverwege de vegan geraspte kaas erover en verwarm mee.
TIPVoor een snelle variant, snijd je alle ingrediënten klein. Bak alles in een braadpan gedurende 10 minuten en voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Laat nog eens 10 minuten afgedekt pruttelen en strooi op het laatst de vegan kaas erover.
II
Ratatouille is een klassiek Frans gerecht uit de omgeving van Nice. Voor het maken van ratatouille zijn verschillende methoden bekend. Door de film 'Ratatouille' is het gerecht razend populair geworden bij jong en oud. In de film wordt de ratatouille prachtig dakpansgewijs geserveerd. Omdat we dit vandaag ook gaan doen, kost dit gerecht iets meer bereidingstijd dan gebruikelijk. Wil je liever een snelle variant, dan kun je de ingrediënten in kleine stukjes snijden en in een braadpan bereiden. Bon appétit!
Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.