200 g Tomatenstukjes met basilicumHerkomst: La Bio Idea
0.5 st AubergineHerkomst: Frank de koning
2 el TijmHerkomst: het blauwe huis
200 g Kipdijbeenfilet
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
snufje Zout en peper
2 el Paprikapoeder
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit79 Punten
CO2eq1.455 g
Water44,1 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil en halveer de aardappels en kook ze 10-15 minuten. Giet daarna het water af en laat even afkoelen. Als de aardappels zijn afgekoeld snijd je ze in dunne plakjes.
Pel de ui, was de courgette en aubergine en snijd in gelijke stukken of plakjes.
Verhit bakolie in een ruime (braad)pan en fruit de ui 2 minuten. Doe de aubergine en courgette erbij en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de aardappels toe en schep alles goed om.
Verhit intussen olie in een bakpan. Bestrooi de kip rijkelijk met tijm, paprikapoeder, zout en peper. Bak op een hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur en laat de kip gaar worden in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte).
Doe de tomatenstukjes in een kom. Pel de knoflook en pers uit boven de kom. Breng verder op smaak met tijm, zout en peper. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en voeg de saus toe aan de pan met de groenten. Doe de deksel op de pan en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de ratatouille met de kip ernaast.
TIPHeb je nog tijd over? Snijd dan alle ingrediënten in dunne plakjes, leg het dakpansgewijs in een ovenschaal en laat 20 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180 °C. Net als in de film 'Ratatouille.'
II
Vandaag eten we ratatouille; een Frans gerecht dat bestaat uit gestoofde groenten. Wist je dat het woord ’ratjetoe’ (zooitje, mengelmoes) afgeleid is van ratatouille? Ratatouille is ook een soort mengelmoes. De basis ingrediënten zijn tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook.
Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.