Ragout met oesterzwammen prei en aardappelpuree

583 kcal
300 g groente

Vandaag gaan we een ragout maken met champignons en paddenstoelen. Een ragout is een dikke, gebonden en gekruide saus met vlees, maar kan ook prima met lekkere groente. Het woord ragout komt uit het Frans. Ragoûter betekent de smaak verbeteren. We serveren de ragout met aardappelpuree en gesmoorde prei.

Ragout met oesterzwammen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: de Eerste
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 200 g Oesterzwammen Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 100 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 250 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • 1 tl Komijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met een beetje kookvocht (of melk en boter) tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snijd in stukjes. Maak de paddenstoelen schoon. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snijd de champignons in kwartjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de paddenstoelen samen met de knoflook en ui op hoog vuur 2-3 minuten. Blus af met de helft van de bouillon en laat rustig sudderen.
  3. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in stukken van 5 cm. Verwarm olie in een bakpan bak de prei 2 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg een klein scheutje water (of bouillon) toe en smoor afgedekt 10-15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe nu de overgebleven bouillon en de zure room bij de paddenstoelen. Maak op smaak met peper, zout en komijn.
  5. Snijd de peterselie klein en schep door de ragout. Serveer de ragout met de aardappelpuree en de gesmoorde prei.
TIP
Heb je iets meer tijd? Laat dan de paddenstoelen lekker lang garen, dan wordt de smaak nog intenser.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq -61%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVegetarisch9 maandenGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie583 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker7 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit15 g
Vezels15 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten