Radicchio-walnoten salade

Radicchio-walnoten salade met risotto

| 723 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Vegan, Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin
Mosterd
Noten
Peulvruchten
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AppelHerkomst: mantel
  • 0.5 st Romaanse slaHerkomst: Ekologisch
  • 200 g Doperwten
  • 25 g WalnotenHerkomst: ekomenu maatwerk 50 g oud
  • 2 st Knoflookteen
  • 130 g RisottoHerkomst: yon
  • 2 st RadicchioHerkomst: Spanje
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 500 ml Water
  • 2 el Citroensap
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Mosterd

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.286 g
water-reduction-scoreWater81,6 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Pel en snipper de ui. Was de risotto in een zeef onder de kraan.
  2. Verhit bakolie in een braadpan (met een dikke bodem) en fruit de ui 2 minuten. Bak de risotto 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon toe aan de risotto totdat deze net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  4. Spoel de doperwten in een zeef af onder de kraan en laat uitlekken. Was de Romaanse sla en snijd in dunne repen. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine luciferreepjes. Schil en rasp de wortels grof. Haal de blaadjes van de radicchio en snijd eventueel in de lengte in stroken. Hussel alles door elkaar.
  5. Maak een dressing door de mosterd los te roeren met citroensap, olijfolie extra vierge, zout en peper. Pers de knoflook erbovenuit. Schenk de dressing over de salade en garneer met de geroosterde walnoten. Serveer de radicchio-walnoten salade met de risotto ernaast.
TIPHet is ook erg lekker om de roodlof op een laag vuur te karamelliseren. De kleur wordt dan wel wat ‘fletser’.

II

Radicchio hoort bij de witloffamilie. De groente heeft een langwerpige, gesloten, witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt. De smaak is iets pittiger dan witlof en is rauw in een salade op zijn lekkerst. Vandaag maken we een risotto, gecombineerd met een frisse salade met radicchio en walnoten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie723 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker18 g
Vet35 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mosterd
Noten
Peulvruchten
Mais