130 g Volkoren quinoaHerkomst: ekomenu maatwerk 130 g
1 st Krop slaHerkomst: Heerlijke Oogst
Zelf toevoegen
1 el (Appel)azijn
snufje Zout en peper
1 el Olijfolie extra vierge
1 el Mosterd
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente255 g
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan. Breng 2 keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa zelf. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Kook de quinoa 10 minuten op een middelhoog vuur. Giet de overtollige bouillon af en zet afgedekt opzij.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de sperziebonen. Was de bonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Kook in 5 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Pel de rode ui en snipper heel fijn. Was de sla, laat uitlekken en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
Maak een dressing van mosterd, olijfolie extra vierge, (appel)azijn, zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en bak de hennepburgers aan weerszijden bruin en krokant.
Hussel alle ingrediënten goed door elkaar en schenk de dressing erover. Snijd de hennepburgers in repen en leg op de salade (of houd de burgertjes heel).
TIPDeze salade is ook erg lekker met rozijnen of ander gedroogd fruit.
II
Onze biologische sla wordt geleverd biologische tuinderij De Heulhoeve in Brabant. Sinds 2018 runnen Joris en Chantal van Aart als vierde generatie dit bedrijf. Sla is een bron van kalium en rijk aan vitamine K. Kalium draagt bij aan een normale werking van je zenuwstelsel, is goed voor de werking van je spieren en ondersteunt je bloeddruk. Vitamine K is goed voor je botten en draagt bij aan een normale bloedstolling.
'Inspired by Ralph Moorman'