Breng water met het groentebouillontablet aan de kook voor de quinoa. Spoel de quinoa in een zeef goed af onder de kraan. Kook de quinoa 10 minuten op een laag vuur. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Was de tomaat en komkommer en snijd klein. Breng water aan de kook voor de purpercress. Doe de purpercress in een zeef en giet kokend water eroverheen. Spoel daarna direct af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Was de sla en snijd in reepjes.
Hussel de quinoa met de tomaat, komkommer, sla en purpercress goed door elkaar. Breng op smaak met olijfolie, citroensap en peper.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vegan baconreepjes op een hoog vuur lichtbruin en krokant.
Serveer de quinoa salade op een mooie schaal en strooi de vegan baconreepjes erover. Garneer met de geblancheerde purpercress.
TIPOok lekker met noten door de salade.
II
Vandaag een recept met purpercress. Deze kiemen met de leuke roze steeltjes en een milde radijsachtige smaak zijn onze favoriet. Een ware kleur en smaaksensatie! Wist je dat purpercress - en andere cressen - 4 tot 6 keer zo veel voedingsstoffen bevatten dan de volwassen versie? Met 50 gram kiemen krijg je dus net zoveel gezonde voedingsstoffen binnen als van een hele portie groente.