Variatie, Gezin, Glutenvrij, Eiwitrijk, Lactosevrij, Lekker snel, Seizoen
PeulvruchtenVis
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
0.5 bakje Purple kersHerkomst: koppert cress
130 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
200 g Gerookte makreelfilet
1 st Little gemHerkomst: G's
300 g Gele bietjesHerkomst: lepelaar
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olijfolie extra vierge
1 el Azijn
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit85 Punten
CO2eq875 g
Water11,1 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan. Breng een pan met 2 keer zoveel water (of bouillon) aan de kook als de hoeveelheid quinoa zelf en kook de quinoa in 10 minuten gaar. Giet daarna het overtollige water af en zet opzij zodat de quinoa een beetje kan afkoelen.
Schil en rasp de bietjes. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein.
Meng de quinoa met de sla en de bietjes. Verdeel de makreel erover en breng op smaak met de azijn, olijfolie extra viergen. Garneer met de purple kers.
TIPMaak een lekkere vinaigrette van honing, mosterd, azijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper. Of knijp eens een sinaasappel erboven uit.
II
Quinoa heeft een nootachtige smaak en is een prima alternatief voor rijst, pasta of aardappels. Quinoa is heel voedzaam, het bevat de vitamines B1, B2, B3 en E. Maar liefst 10% van het droge gewicht bestaat uit vezels. Onze bietjes wordt geleverd door biologisch-dynamische boerderij De Lepelaar uit het Rijpje in Noord-Holland. De biologische purplekers wordt geleverd door Coppert Cress.