Warme quinoasalade met gekleurde bietjes hazelnoten en kikkererwtencroutons
4,0
728 kcal
370 g groente
Vandaag een kleurrijke salade op het menu met verschillende soorten bietjes: rode, gele en de Chioggia biet. Een Chioggia biet is een smaakvolle zoete biet met prachtige witte en roze ringen. Heel geschikt voor garnering en ook nog eens lekker in een salade, groenteschotel of als carpaccio. Een gele biet heeft een wat zoetere smaak dan de rood-wit gestreepte Chioggia biet.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
- 500 g Bietenmix Herkomst: Bioromeo
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 0.5 st Krop sla Herkomst: de Eerste
- 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 2 el Olie
- 1 tl Mosterd
- 2 el Azijn
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant in 15 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Breng een pan met water en een snuf zout (of groentebouillon) aan de kook. Was de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het vocht af en zet afgedekt opzij.
- Schil de bietjes en snijd ze met behulp van een mandoline of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes of reepjes. Pel en snipper de ui heel fijn. Was de sla in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Hak de noten grof.
- Maak een vinaigrette van de mosterd, olijfolie extra vierge, azijn, een scheutje water, zout en peper. Snijd de peterselie fijn en roer door de vinaigrette. Pel de knoflook en pers erboven uit. Klop alles goed door elkaar.
- Meng de quinoa warm met de sla, ui, hazelnoten en bietenplakjes. Druppel de vinaigrette erover en garneer met de krokante kikkererwtencroutons.
TIP
Eet je liever een helemaal warme maaltijd? Rooster de bietenplakjes in de oven of kook ze gaar in een pan met water. 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -43%
Groente + 194%
Vitaliteit + 72%
CO2 eq -68%
Water -11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Glutenvrij, Gezin, Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie728 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker17 g
Vet27 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit24 g
Vezels20 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Mosterd